Televízia CENTRAL
Image default

SPRÁVA: Kapor na vianočnom stole

Živý kapor je neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Pustiť živého kapra na Vianoce späť do vody v skutočnosti pre kapra zaručí istú, pomalú a bolestivú smrť. Agrorezrot preto odporúča každému kupujúcemu využiť možnosť usmrtenia živej ryby priamo na predajnom mieste a minimalizovať tak jej ďalší stres.Ryba, ako studenokrvný živočích, je závislá na teplote okolitého prostredia. Pri nízkej teplote nie je schopná dlhodobo fungovať, preto v prírode v zime hibernuje. Odpočíva v lóžach, ktoré si pripravuje už na jeseň a tlmí tam všetky svoje životné funkcie na minimum. Kapry spomalia svoj metabolizmus a využívajú len minimum energie. Okrem toho, vianočné kapry pred predajom dlho žijú z vlastných tukových zásob, ktoré si nazhromažďujú, aby prežili zimu. Počas transportu a predaja tieto zásoby zužitkujú a stratia potrebnú zásobu energie, aby prežili až do jari.Kapor vypustený do prírody na Vianoce, už nemá šancu pripraviť sa na prežitie zimy a behom niekoľkých dní až týždňov umiera. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR preto spotrebiteľom odporúča využiť možnosť usmrtenia ryby priamo na predajnom mieste, čím sa minimalizuje jej ďalší stres.

Podobné Príspevky

Správa: Zelený sad na Topoľčianskom sídlisku

Lukas Gregus

Správy – 19. 9. 2022

Lukas Gregus

Správy – 10. 9. 2022

Lukas Gregus

Správy – 3. 9. 2022

Lukas Gregus

Správy – 8. 8. 2022

Lukas Gregus

Správy – 30. 7. 2022

Lukas Gregus